top of page

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. 

Ik ben van 2015 tot en met 2016 directeur van DuPho geweest en heb de organisatie na de fusie mogen vormgegeven

Naturalis

Naturalis Biodiversity Center is bezig met een groot digitaliserings project waarbij 7 miljoen objecten moeten worden gedigitaliseerd. Ik ben betrokken geweest bij de opzet en aanbesteding van een nieuwe beeldbank

Spaarnestad Photo beheert de rechten van het Spaarnestad Photo archief dat sinds 2011onderdeel is van de fotocollectie van het Nationaal Archief. Met 12 miljoen foto's is Spaarnestad de grootste deelcollectie van het Nationaal Archief en de grootste fotocollectie van Nederland.

Van 2006 tot 2015 was ik directeur

- Adviseur van het Mondriaan Fonds

  2014 - 2018

- Lid digitaliseringscommissie

  grote archieven & projecten Pictoright

- Voorzitter Platform voor de

  kunsten Haarlem - 37PK (2011-2018)

'Beelden voor de Toekomst'

Als adviseur van Beelden voor de Toekomst ben ik betrokken geweest bij het grootschalige digitaliseringsproject om 1,2 miljoen foto's te digitaliseren

Picturae

Een project om de collecties van fotografen digitaliseren. 

Hollandse Hoogte is een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt. Via de website heb je toegang tot vele miljoenen beelden uit binnen- en buitenland.

Van 2003 tot 2006 heb ik daar gewerkt als front office manager/commercieel directeur

Oprichter en voorzitter van bestuur van de Stichting 1000 foto's. Een stichting voor het behoud van een digitale selectie van 1000 foto's als representant van een fotograaf archief. Samen met een biografie wordt deze selectie digitaal bewaard op www.1000fotos.org voor toekomstige generaties.

Mede-oprichter en voorzitter van bestuur van de Stichting Studio Polat. 

Het doel van de stichting is het bedenken, initiëren, produceren en uitwerken van visuele verhalen die een brug slaan tussen de verschillende culturen, denkwerelden, creatieve disciplines en platformen. 

Digitalisering van de Koninklijkhuis archieven van het ANP.

Het maken van selectie uit de analoge archieven met 200.000 dia's en foto's. Deze selectie is gedigitaliseerd en opgenomen in de beeldbank van het ANP.

bottom of page